Over Hanny

Er is moed  nodig om je kwetsbaarheid te tonen.

OVER MIJ

Vanaf mijn tienertijd voelde ik de discrepantie tussen de woorden en hetgeen mensen uitstraalde. Het maakte dat ik angstiger in het leven ging staan. Men zegt het een en ik voelde dat het heel anders zat. Vanuit mijn opvoeding had ik geleerd dat woorden belangrijker waren dan de uitstraling. Ik was een gevoelig, verlegen en onzeker meisje die probeerde eelt op haar ziel te krijgen. Gelukkig was er nog een stukje innerlijke Hanny die zichzelf vertelde dat het belangrijk is om je leven niet door angst te laten leiden. Summiere stapjes heb ik gezet om mezelf te overwinnen.

 

Het VMBO trok mij en mijn sensitieve kant kwam goed van pas tijdens de begeleiding van leerlingen en de gesprekken met ouders. Als docent merkte ik wel dat ik overweldigd werd door de emoties van de leerlingen. Ik kon het niet los laten, bereidde mijn lessen zeer uitgebreid voor, maar het was niet genoeg. Voor de leerling belde ik de ene na de andere instantie, omdat ik vond dat er meer actie nodig was. En altijd het gevoel dat ik tekortschiet. Ik ging eraan onderdoor en kreeg een burn-out. Thuis zitten en niks doen was in het begin afschuwelijk. Uiteindelijk kwam ik op een punt dat ik zag dat het anders mocht. Ik ging met mezelf aan de slag en mijn vertrouwen groeide enorm, ik leerde ook moeilijke keuzes te maken en leerde meer ruimte en tijd voor mezelf te maken.

 

Vanuit mijn interesse in psychologie heb ik meerdere opleidingen en trainingen gevolgd. Hierdoor kreeg ik inzicht over de enorme impact die te veel stress, piekeren en angst op je kan hebben en wat de consequenties zijn wanneer je door blijft hollen. Ik zag duidelijk hoe ik mezelf wegcijferde en altijd maar voor de ander klaar stond. Ik weet en ervaar nu dat iedereen verantwoordelijk is voor zichzelf. Ik was geneigd om veel bij mezelf te leggen en ik was bang voor het oordeel van een ander. Natuurlijk loop ik nog wel af en toe te stressen, voel ik me soms te verantwoordelijk voor de ander en loop ik nog te piekeren. Ik heb geleerd om er beter mee om te gaan en vervelende gevoelens toe te laten. Ik blijf niet meer zo lang in mijn negatieve gedachtes hangen en ik hoef niet meer perfect te zijn. Mijn leven is zo veel prettiger geworden.

 

Inmiddels werk ik, al een aantal jaren, als psychosociaal therapeut en begeleid ik mensen zowel binnen en buiten het onderwijs. Vooral door te leren voor zichzelf te gaan staan, in het NU te leven, te accepteren wat je niet kunt veranderen, compassievol te zijn en een wending aan je leven te geven richting een waardevoller bestaan. Het leven is veel aangenamer door een betere verbinding met jezelf en daardoor met een ander.

Je komt bij mij niet weg met ‘ik had geen tijd‘ of ‘ja, maar’. Wanneer je echt iets wilt veranderen zul je moeten kiezen voor een beter leven en dan kies je dus voor jezelf! Wanneer je goed voor jezelf zorgt, kun je goed voor een ander zorgen.

 

 

Als je mij zou kennen zou je weten dat:

  • ik dol ben op mijn dochter, familie en mijn vrienden.
  • ik al jaren taijiquan beoefen.
  • voor mij kunst heel belangrijk is. Ik kan me zo gelukkig voelen wanneer ik voor het ‘Het joodse bruidje’ van Rembrandt sta.
  • ik jaarlijks een concert van het Requiem van Brahms bezoek.
  • ik tegenwoordig wekelijks Powerwalk en het zelfs leuk begin te vinden.
  • ik steeds meer lees en het boek ‘Het Zoutpad’ een fantastisch boek vind.
  • als ze me thuis missen dan weten ze dat ik aan de wandel of aan het fietsen ben en geniet van de fruitbomen in de Betuwe. Of ik loop te struinen langs de Waal en zit even in de zon op het strandje vlakbij de dikke toren.
  • ik het liefst overdag naar de bioscoop ga, omdat het dan zo lekker rustig is en daarna met een vriendin lekker ga lunchen en bijkletsen.
  • ik met mijn pastamachine stoei en mijn eigen spaghetti maak.

 

 

Lees hier alles over ACT & trainingen